info@festivaldelmar.se

Världens bästa festivaler

Världens bästa festivaler

Att åka på festival är en speciell upplevelse och idag finns det ett enormt utbud av dem. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de bästa festivalerna i  världen.

Coachella

Coachella Valley Music and Arts Festival, som den egentligen heter, är en populär musik och kulturfestival som hålls årligen i Usa. Det är en stor händelse och varje år samlas ett stort antal av konst och musikälskare för att delta i festligheterna. Festivalen drar till sig många stora band och stjärnor som Beyonce, Madonna och Rage against the machine har alla uppträtt där. Något som fick Coachella att stå ut från andra festivaler var skaparnas grundinställning. Tanken var att man skulle boka band och artister främst på grund av deras konstnärskap, och inte på grund av hur populära de råkade vara för tillfället. Nu för tiden har man delvis övergett dessa principer och bokar band både på grund av deras konstnärskap och popularitet.

Holi

Holi

Den färgglada festivalen i Indien som kallas för Holi är främst förknippad med musik, dans och ett färgpulver som man gladerligen kastar på varandra. Den pågår mellan den 21–22 Mars och tusentals turister och lokalinvånare deltar varje år i  festligheterna. Under festivalen tänder man också på speciella, dekorerade träd. Holis uppkomst har sitt ursprung i en legend som involverar gudar och mytologi men idag firas den främst som en symbol för att våren har kommit. Festivalen firas på många håll i Indien men i städer som Barsana och Nandagow är den extra påtaglig. Där tar det inte lång tid innan både människor och gator är täckta av alla möjliga färger på grund av allt färgpulver. Festivalen är också förknippad med mat, och vanligtvis äter man fler olika grönsaksrätter och andra godsaker när festligheterna går mot sitt slut.

Tomorrowland

Tomorrowland är en festival i Belgien som pågår i juli månad. Den räknas till en av de största festivalerna i hela världen och varje år vallfärdar drygt 400 000 besökare till Belgien för att delta. Festivalen är känd för att boka de allra största artisterna inom elektronisk dansmusik och dj:s som Avicii, David Guetta och Tiesto har uppträtt på Tomorrowland. Det är inte bara musiken som lockar folk från hela världen att delta. Varje år bygger man upp festivalen runt ett visst tema, vilket är en häftig upplevelse i sig. Festivalen bjuder också på en show av lasrar och imponerande dekorationer. För att kunna ta hand om alla festivalbesökare förvandlas området till en egen liten stad där man hittar allt som man behöver. Förutom enorma campingområden kan besökarna ta del av tatueringsstudios, handla i flera mindre butiker eller till och med besöka en frisör. Om man känner för att skämma bort sig själv en liten stund kan man även välja på att göra manikyr eller få massage.

Tomorrowland

För den som är intresserad av att besöka Tomorrowland bör man vara snabb när det kommer till att boka biljetter. Festivalen är otroligt populär och den har en tendens att bli utsåld väldigt fort efter att biljetterna har släppts.

Postat av Festival

About Hjördis

Comments are closed.

© 2019