info@festivaldelmar.se

Rockfestivaler i Sverige

Att gilla rock och hårdrock när man bor i Sverige hör till vanligheten och därför är det inte konstigt att besökarna till landets rockfestivaler är många.

Rockfestivaler i Sverige

Då många välkända band och artister inom rockgenren mer än gärna kommer och uppträder på de svenska festivalerna så har det naturligtvis inte bara lockat de svenska fansen att besöka en rockfestival i Sverige utan även måna internationella fans väljer att resa till Sverige för att lyssna på den ljuva musiken och då ha chansen att se flera av sina favoritband och artister live samtidigt som man också får träffa andra människor med liknande musiksmak som en själv.

Stor succé

Sweden rock är en stor rockfestival som håller till i samhället Norje som ligger i Blekinge. Festivalen som ägde rum för första gången 1992 är internationellt känd och anses även som en av de största musikfestivalerna i Sverige. När festivalen grundades kallades den för ’sommarfestivalen’ för att 1995 byta namn till ’Karlshamn Rock Festival ‘. 1999 fick festivalen slutligen namnet Sweden rock. Fler än 30 000 personer ryms på festivalområdet och det är en perfekt festival för den som tycker om rock vare sig man bor i Sverige eller kommer från något annat land. Målgruppen på de som besöker Sweden rock är varierande, allt från ungdomar till vuxna men även barn och pensionärer. Människorna som besöker festivalen är olika men den gemensamma nämnaren är den stora kärleken till rocken. Festivalen är så pass populär så att den flera gånger har blivit helt utsåld. Att festivalen blivit utsåld är egentligen inte speciellt konstigt med tanke på att många populära rockband och artister mer än gärna har sina spelningar på just Sweden rock. Band och artister som har uppträtt på festivalen är bland annat kiss, Mötley Crüe, Judas Priest, Alice Cooper och Ozzy Osbourne. Kristianstad rockfest ägde rum för första gången 2017 i anda att få tillbaka den gamla rockfestivalen tivolirock som lades ner 2013. Festivalen håller till i Kristianstad i tivoliparken vilket även tivolirock gjorde. Tivolirock var innan nerläggningen en av de äldsta rockfestivalerna i Sverige med sin första festival redan 1984. Då var festivalen liten med ungefär 500 i publiken och ägde rum i april men festivalen skulle senare bli mycket populär för de som gillade rockmusik. 1990 bestämde de sig för att festivalen skulle äga rum på sommaren istället vilket var samtidigt som de också valde att göra om parken en aning vilket skulle resultera till att de skulle kunna satsa mer på festivalen än innan. Efter en konkurs 2013 så var det ingen rockfestival som ägde rum i Kristianstad fören 2017 när Kristianstad rockfest föddes och festivalen visade sig bli en stor succé. Getaway Rock Festival var en stor rockfestival som hölls till i Gävle mellan 2010 – 2015. Festivalen ägde rum under sommaren och man kunde njuta av flera bra rock och hårdrocks band på plats. På festivalen fanns det tre scener som banden spelade på, där en av scenerna var en inomhus scen som var lite mindre än de två andra scenerna som fanns utomhus.Stor succé
Postat av Festival

About Hjördis

Comments are closed.

© 2019