info@festivaldelmar.se

Världens bästa festivaler

Att åka på festival är en speciell upplevelse och idag finns det ett enormt utbud av dem. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de bästa festivalerna i  världen. Coachella Coachella Valley Music and Arts Festival, som den egentligen heter, är en populär musik och kulturfestival som hålls årligen i Usa. […]

Läs Mer

Rockfestivaler i Sverige

Att gilla rock och hårdrock när man bor i Sverige hör till vanligheten och därför är det inte konstigt att besökarna till landets rockfestivaler är många.

Läs Mer

Hela Sveriges fest – melodifestivalen

Mello, svenska melodifestivalen, Schlagerfestivalen. Kärt barn har många namn och något svenskare än en påse OLW chips i tv soffan och mellomys på lördagarna februari till mars finns nog inte, dock har tävlingen haft en liten dipp under ett par år då tittarsiffrorna har dalat, men tävlingsledaren Christer Björkman är fortsatt optimistisk då tävlingen också […]

Läs Mer

Klassiska musikfestivaler

Att gå på musikfestival är populärt och det finns numera en hel uppsjö av festivaler att välja mellan.

Läs Mer

Musik i skärgården

Göteborg är vackert beläget vid vattnet, och en av de mest unika upplevelserna i staden ligger faktiskt utanför – skärgården. Denna pittoreska och unika havsmiljö lockar både utländska och inhemska turister, men även göteborgarna själva besöker de många öarna under sommarhalvåret.

Läs Mer

Evert Taube och västkusten

Det går knappast att prata om Göteborgs musikliv utan att på något sätt nämna Evert Taube. Trots att det är få ungdomar som växer upp med denna legend i lurarna idag är hans influens allt annat än bortglömd.

Läs Mer

Way Out West

Way Out West behöver väl egentligen ingen närmare presentation, men när man snackar musikliv i Göteborg har festivalen onekligen ett stort inflytande över tillgång och utbud. Under tre dagar i augusti spelar här hundratals band och DJs, både på festivalområdet som är beläget i Slottsskogen, samt på mängder av pubar och andra scener runt om […]

Läs Mer

Musikfestivaler i städer

När man hör ordet musikfestival är det många som tänker på en stor åker full med tält. En plats där många människor sover och festar ihop i flera dagar i sträck.

Läs Mer

Livemusik i Göteborg

Som Sveriges andra stad finns det såklart ett brett kulturutbud i Göteborg, och musiken är en stor del av detta.

Läs Mer

Legendariska spelningar på Ullevi

Ullevi är Sverige största arena, sett till den publik som går in där när större evenemang arrangeras. Chansen är stor att du som svensk någon gång varit på arenan och sett en av dina favoriter då mängder av artister, från Madonna, David Bowie och Robbie Williams till Metallica och Iron Maiden har spelat just där.

Läs Mer

© 2019