info@festivaldelmar.se

Musikfestivaler i städer

När man hör ordet musikfestival är det många som tänker på en stor åker full med tält. En plats där många människor sover och festar ihop i flera dagar i sträck.

Musikfestivaler i städer

Namn som Hultsfred och Roskilde kanske poppar upp och då tänker man lätt på stora provisoriska campingplatser och långa köer till bajamajorna. Duschar och annan lyx får man leta länge efter och efter några dagar i ett lerigt tält tar det lång tid att bli människa igen. Just det här kan göra att många som gärna tittar på livemusik ändå inte kan tänka sig att gå på en musikfestival. De kan helt enkelt inte tänka sig att behöva skippa alla bekvämligheter och ignorera sin hygien helt i flera dagar. På senare år finns det festivalarrangörer som har tagit fasta på det här. Det har börjat att hållas festivaler inne i stadsmiljö så att de som köper biljetter kan boka in sig på ett hederligt hotell eller i alla fall ett vandrarhem. På så sätt finns duschar och sköna sängar som väntar efter en heldag och kväll bland scenerna.

Way Out West

En festival i stadsmiljö som blivit mycket populär och som funnits i cirka tio år är Way Out West. Den går av stapeln i augusti varje år och då samlas musikälskare i Slottsparken inne i centrala Göteborg. När musiken har tystnat för kvällen är det bara att promenera eller ta spårvagnen till sitt hotell och få många timmars skön sömn. Naturligtvis finns det möjlighet att bo på camping också för den som hellre vill göra det. Det finns ingen camping som är i anslutning till själva festivalen men i och runt Göteborg finns många campingplatser att välja mellan. Där går det också att bo bekvämt i stuga för den som vill bo lite lantligt men ändå bekvämt. I Göteborg finns gott om hotell vandrarhem för de som vill bo nära festivalområdet. Eller varför inte hyra ett rum eller lägenhet genom någon uthyrningstjänst online.

Summerburst

Den här festivalen med populärmusik hålls i både Stockholm och Göteborg. Det är en endagsfestival med en scen som spelar främst dansvänlig musik. Och då menar vi inte dansbandsmusik utan mer för clubscenen. I Stockholm hålls festivalen på klassisk musikfestivalmark på Gärdet. Dit är det enkelt att ta sig med kollektivtrafik och du kan enkelt välja ett boende som passar dig. Många väljer nog hotell, vandrarhem eller att bo hos någon bekant. Hit behöver du inte ta med dig tält och liggunderlag utan du kan sova skönt i en riktig säng. I Göteborg hålls Summerburst på nya Ullevi. Den arenan ligger också bra till för den som åker kollektivt. Det finns gott om hotell i närheten för den som vill bo bekvämt.

Summerburst

Stadsfestivaler

Ett annat sätt att få uppleva livemusik i sommarnatten utan att behöva bo på en lerig äng är att besöka en av de många stadsfestivaler som hålls varje sommar. I Västerås till exempel hålls varje år helgen efter Midsommar en festival inne i centrum, Västerås Cityfestival. På en stor scen utanför stadshuset kan du njuta av ett brett utbud av kända artister under de tre dagar festivalen varar. Festivaler med livemusik ordnas även på en rad olika platser i Sverige under hela sommaren.

Postat av Festival

About Hjördis

Comments are closed.

© 2019