info@festivaldelmar.se

Festivaler man inte får missa

Det är sommar, det är värme, det är glädje och det är ledighet. I Sverige är av naturliga skäl de flesta festivaler på sommaren men vill man så kan man dock resa året runt och uppleva fantastiska festivaler på alla olika breddgrader och det är inte bara musik utan det finns även mängder av andra kulturupplevelser som bör vara måsten. Har man en festival ”bucket list” så är festivalerna nedan några man inte får missa att ha med på listan.

Mistura Food festival Peru

Gillar man mat och att uppleva olika maträtter så är Mistura något för dig. Under 9 dagar pågår Sydamerikas allra största matfestival men många skulle nog också hävda att matfestivalen är bland den allra största i världen. Hit kommer internationella kockar på besök tillsammans med tusentals besökare och det går att hitta en hel del speciella rätter såsom antikucho som betyder stuvat kött. Den typiska antikuchon idag är dock nötköttshjärtan marinerade, skivade och grillade på spett. Det är ett typiskt sydamerikanskt gatusnack och är också en riktig delikatess som borde provas.

Karnevalen i Rio

Såklart går det inte att göra en lista över de absolut bästa festivalerna och inte nämna karnevalen i Rio. En folkfest utan dess like går bara att uppleva på plats och är ett måste en gång i livet. Samba musik, nonstop party, vackra kvinnor, plymer, ut klädnader och såklart gigantiska parader är väl vad som kännetecknar karnevalen i Rio. Festivalen som pågår under fem dagar och är alltid 40 dagar innan påsk.

Outside Lands, San Fransisco USA

En hipp festival med miljömedvetenhet och hållbarhet har fokus. Det är också festivalen där du ofta kan stöta på fler kändisar och är en tre dagars musikfestival mitt i staden. Första gången festivalen anordnades var under 2008 så den är relativt ny på festivalkartan. Outside lanes erbjuder inte bara musik utan du kan också bland annat ta del av helt fantastisk mat och viner men även konstutställningar.

Outside Lands, San Fransisco USA
Outside Lands, San Fransisco USA

La Tomatina Spanien

En mycket populär festival där huvudsyftet är att kasta mogna tomater på familj, vänner men också främlingar. Festivalen hålls i Buñol den sista onsdagen varje augusti och förvandlar staden till en röd sörja. Mellan 30 000–40 000 människor besöker festivalen varje år och det kastas i samband med denna omkring 120 ton mogna tomater.

Albuquerque International Balloon festival USA

En fantastiskt vacker festival om man tycker om luftballonger. Varje år anordnas Albuquerque International Balloon festival i Albuquerque USA vilken lockar tusentals människor, några entusiaster finner vi på marken medan andra upplever festivalen svävandes iväg i korgen i en luftballong. Festivalen är den allra största festivalen för luftballonger i världen och pågår under nio långa dagar i oktober månad. Varje år kan man följa över 500 stycken luftballonger i dess färd mot himmelen men en mängd olika lekar och tävlingar finns också på agendan under festivalens dagar. Festivalen såg sin peak under år 2000 då 1019 stycken luftballonger var registrerade men sedan dess har ballongerna dock varit omkring 5-600 varje år. Spektakulärt helt enkelt.

Postat av Festival

About Hjördis

Comments are closed.

© 2019