info@festivaldelmar.se

Alternativa festivaler i Göteborg

Göteborg är en stor musikstad, med stora arenor och festivaler där legender som Bruce Springsteen, Kraftwerk och Prince har trängts med Metallica, Iron Maiden och Frank Ocean. Visst är det kul med folkfest, men även det lilla får plats i Göteborg. Här finns mängder av mellansmå scener som bokar de där banden du inte visste att du ville höra, de scener som släppte fram Håkan Hellström och Soundtrack of our lives innan någon hade förstått att dessa artister skulle bli pionjärer i svenskt musikliv. På de små scenerna ryms tusentals band som spelar i det tysta, och gärna tar en chans att visa upp sig för fler än sina vänner. En del festivaler har snappat upp just detta och bjuder under sommarhalvåret Göteborgsborna på chansen att se fin musik, äta god mat och träffa likasinnande, helt gratis eller nära nog så! Glöm tusenlapparna som du ska betala för Way out West och spana in de alternativa musikfestivalerna i Göteborg.

Alternativa festivaler i Göteborg

 

Festival för jämställdhet

Efter att Festival Del Mar har arrangerats i ett decennium på Asperö i Göteborgs skärgård valde man i år att flytta in till  Nya Varvet där två dagar av storslagen popmusik och solsken väntade besökare. Bland artisterna syntes Vita Bergen, Hanna Järver och Göteborgsklassikern Hästpojken. Denna lilla gemytliga festival fick till viss del ersätta Picknickfestivalen som tidigare år har arrangerats på Apslätten i Kålltorp, men tyvärr fick ställas in under 2018. Festivalen är helt gratis och man dyker helt enkelt upp med en picknickkorg för att ta del av mängder av band under dagen i Kålltorp. Arrangörerna är noga med att understryka att festivalen inte är död, utan man hoppas kunna återvända under 2019. En ny festival som gjorde succé bland besökarna men har varit föremål för debatt i media var Statement-festivalen som arrangerades i slutet av augusti. Under parollen ”Världens första festival helt fri från CIS-män” spelade Jenny Wilson, Loreen, Maxida Märak, Frida Hyvönen och Joy, bland många andra. Här fanns också ståupp, poesi och spoken word från några av landets vassaste tungor. Festivalen grundades i en protest mot de övergrepp som rapporterats från andra festivaler runt om i landet, och man räkna med att kunna återkomma under 2019.

Festival för jämställdhet

 

Stora dragplåster på endagsfestival

Det verkar som att göteborgarna inte riktigt kan få festivaltörsten släckt, utan ännu en ny festival premierades i år. På nationaldagen arrangerades Garden i just Trädgårdsföreningen mitt i stan, där bland annat indie-gudarna The National och Future Islands spelade, tillsammans med stenhårda Warpaint. Vill man lyssna till mer elektroniska beats och dansa med ena handen i luften kan man glädjas åt att Summerburst fortsätter återkomma år efter år. Festivalen som arrangeras på Ullevi har kunna stoltsera med bokningar som Axwell Ingrosso, Armin van Buuren, Avicii och David Guetta. Denna elektrofest kommer med all säkerhet att överleva många år framöver, till glädje för den unga publik som ofta lockas dit.

Stora dragplåster på endagsfestival

 

 

Postat av Festival

About Hjördis

Comments are closed.

© 2019